Hotel "Miami" baza akademaca ...

Hotel "Miami" biće baza akademaca od 23 do 29.juna.

 

Kalelja (Calelja) je poznato turističko mesto u Kataloniji u regiji Costa Maresme Barselona. Ovaj moderan gradić je samo 55 kilometara severno od Barselone, a more i uređene plaže ga čine biserom ove regije. Stari deo grada, zadržao je dosta od prvobitnog šarma - uske kamene uličice, stare zgrade i spomenike kao i tradicionalni način života. 

Postoje dva setalista - moderno setaliste Gabri koje se nalazi uz plazu i starije setaliste Passeig de Manuel Puigvert okruzeno prirodom. Gradic sam po sebi nudi mnostvo kulturno istorijskih znamenitosti, a organizuju se i izleti do Barselone kao i do najveceg aqua parka u Evropi koji se nalazi na samo 20 km od Kaleje.

Kalelja ima peščanu plažu i kristalnoplavo more.

Zbog svojih prostarnih plaza i aktivnosti koje nude, ako i zbog aktivnog nocnog zivota ovaj gradic je interesantna turisticka destinacija kako za omladinu tako i za porodice sa decom.

Sa odličnim izborom vodenih sportova i zabava na plažama, internacionalnim restoranima i bogatim noćnim životom, ovo je destinacija koju rado biraju kako tinejdžeri tako i porodice sa decom. U toku sezone organizuju se igre na plaži, razne aktivnosti za decu mnogobrojni sportovi na vodi. Stari deo Calelle svakako vredi posetiti i prošetati uskim uličicama, gde možete osetiti ukus “prave Španije” u tapas barovima i restoranima koji služe mnogobrojne lokalne specijalitete.