Klub čestitao akademcima na učešću na turniru u Španiji...

UPRAVNI ODBOR UPUTIO ČESTITKE ČLANOVIMA KOJI SU UČESTVOVALI NA TURNIRU U ŠPANIJI!
 
Dragi naši akademci,
Upućujemo vam najveće čestitke za učešće i postignuto na turniru u Španiji.
Kao i prošle godine,i ove ste nam doneli pehare u obe konkurencije i stajanje na pobedničkim postoljima.
Nebrojeno puta do sada smo se osetilli ponosni i srećni što ste deo našeg kluba,a svojim ponašanjem na terenu i van njega na ovom turniru,samo ste potvrdili da ste prava naša budućnost.
Ponosno i srećno se osećaju i vaši roditelji i staratelji,rođaci,drugari,prijatelji,jer ste nas sve predstavili na najlepši mogući način.
Pohvale za ponašanje našim takmičarima stigle su od organizatora turnira,kao i od predstavnika sva tri hotela (Slovenija,Italija,Španija) u kojima je naša ekspedicija boravila.
Putovanje kroz Hrvatsku,Sloveniju,Italiju,Francusku i konačno Španiju,pružilo je mogućnost našim akademcima da dožive nova iskustva,različite kulture,običaje,da vide mnoge gradove i predele koji su ih pratili na ovom putu.
Igranje protiv drugara iz različitih zemalja i kontinenata će svakako dugo pamtiti.
Poseta stadionu Barselone (Camp Nou) i samom gradu je za neke sigurno ostvarenje snova koji su bili do nedavno nestvarni i hiljadama kilometara daleki.
Sva ova nova iskustva,različite države,kulture,jezici i još mnogo toga što je pratilo ovo učešće,učiniće vas još bogatijim u vašim razmišljanjima i idejama.
Ovaj najveći projekat kluba je dugo planiran i sa željom da bude u godini proslave jubileja 10.godina rada FK"AF Duljaj".
On je sasvim sigurno bio najizazovniji po mnogo čemu,od udaljenosti, složenosti puta, dužine trajanja turnira i još mnogo toga.
Veliku zahvalnost za realizaciju ovog projekta i mi kao klub,i vi kao učesnici,dugujemo roditeljima i starateljima,kao i prijateljima kluba.
Zahvalni smo im na poverenju koje su imali u klub i koji su verovali da se ovaj ogroman projekat može realizovati.
Kao i za sve nas,i za njih je bilo ovo 10.dana novog iskustva,sa razmišljanjima od preko 2 000 kilometara daleko i neprospavanim noćima.
Doček koji su organizovali sa vatrometom je još dodatno ulepšao prelepu sliku učešća na turniru.
Osmesi,zadovoljstvo i suze radosnice na dečjim licima nam daju za pravo da mislimo da smo svi zajedno uspeli da im ovih 10.dana učinimo nezaboravnim.
Čestitamo predstavnicima kluba koji su obavili veliki posao na licu mesta uz poštovanje svih zahteva oko organizacije tokom puta i na samom turniru.
Čestitamo treneru Miodragu Tanasijeviću na odličnom vođenju tima na terenu i van njega.
Zahvaljujemo doktoru Milošu Aleksiću,koji je u svakom trenutku bio uz naše akademce i srećom nije imao mnogo posla.
Zahvaljujemo predstavniku kluba Vladici Tašić na realizaciji svih zadataka i obaveza kluba na licu mesta.
Zahvaljujemo gospođi Milevi i gospodinu Mirku Topaloviću,koji su bili sa nama i koji su dali nesebičnu pomoću tokom puta i na samom turniru.
Zahvaljujemo Andrei Božić,predstavniku organizatora,koja je u svakom trenutku bila na raspolaganju tokom višemesečne realizacije našeg učešća i na samom turniru.
Zahvaljujemo se i predstavnicima i osoblju svih hotela u kojima smo boravili na strpljenju i gostoprimstvu.
Zahvaljujemo se vozačima "Autoprevoza" iz Čačka,Branku i Velji,koji su svojom profesionalnošću učinili da nam putovanje dugo preko 4 200 kilometara prođe u sigurnoj i udobnoj vožnji.
Zahvaljujemo Ljubini Arsenijević,svešteniku Aleksandru Petroviću i Dušanu Ćuruliću na peketima osvežanja za naše takmičare pred polazak na turnir.
Naravno,zahvalnost dugujemo svima koji su nam slali poruke podrške,čestitke i koji su pratili sva dešavanja vezana za našu ekspediciju.
Svi zajedno smo učinili da se ovaj veoma zahtevan projekat sprovede i realizuje na najbolji mogući način.
Deo ovog uspeha su i svi ostali akademci koji nisu bili u mogućnosti da budu u Španiji i koji su pratili i navijali za svoje saigrače.
Ovaj ogroman uspeh svih ovih ljudi na čelu sa našim takmičarima,sigurno neće pokvariti dešavanja sa finalne utakmice,u kojoj su glavni sudija meča i zapisnički sto napravili grubu a sigurni smo nenamernu grešku,kada je meč umesto 40.minuta,trajao 10.minuta manje.
Iako su predstavnici našeg kluba već na poluvremenu meča a pogotovo nakon 30.minuta kada je meč odlukom sudije iz Nemačke završen,uputili protest zapisničkom stolu,organizatori su umesto da isprave grešku koju su priznali,napravili još veću.
Iako je čelni čovek za zapisničkim stolom upoznao rivala iz Hrvatske da odbijanjem da se vrate na teren,kako bi se odigralo 10.minuta koje nedostaje,povlači za sobom odluku koja bi išla u korist našeg kluba,odnosno pobedu naših akademaca za zelenim stolom,pred ceremoniju dodele pehara,organizator je ipak odlučio da se meč registruje rezultatom 2:1 za rivala.
Iako su se organizatori pozivali na FER-PLEJ tokom celog turnira,a pogotovo tokom razgovora sa predstavnicima tima koji nam je bio rival u finalu,dodeljivanje pobede timu koji nije hteo da nastavi meč iako je organizator to zahtevao, predstavljalo je poraz sporta.
Ova pogrešna odluka organizatora im se već sledećeg dana vratila kao bumerang,nakon skandaloznog snimka koji se pojavio tokom proslave "pobede" rivala u finalnom meču i koja svakako neće biti dobra preporuka i reklama za KOMM MIT organizaciju sa sedištem u Bonu.
Predstavnici kluba su uputili oštar protest i nezadovoljstvo ovim odlukama,kao i skandalozan snimak oragnizatorima u Nemačkoj.
Ovaj projekat prezentiran je još u septembru 2018.godine na mestima gde se donese sportske i mnoge druge odluke.
U njegovoj realizaciji su pozvani da učestvuju svi oni koji bi trebalo da budu deo nečeg zdravog i korisnog za mlade.
Dobijali smo čvrsta obećanja da će u ovom projektu učestvovati lokalna samouprava.
Od njihovog učešća ostala su samo prazna obećanja.
Bez obzira na sve,našim akademcima i svima koji su bili učesnici ovog projekta niko ne može oduzeti veliku radost,sreću,uspeh i ostvarene snove.
Medalje na njihovim grudima sijaju zlatnim sjajem i oni su naši zlatni šampioni:
Natalija Petrović,David Damnjanović,Nikola Dimitrijević,Nikola Dramićanin,Lazar Tanasijević,Stefan Spasić,Mateja Nikolić,Lazar Radosavljević,Aleksandar Tašić,Nikola Bošković,Sergej Đokić,Vuk Pajević,Dušan Milovančević,Lazar Petrović,Veljko Filipović,Sreten Božić,Balša Bajović,Filip Topalović,Boris Mijailović,Jovan Vasović,Uglješa Despotović i Marko Mijailović,biće upisani zlatnim slovima u istoriju kluba.
FK"Akademija fudbala Duljaj" već sad priprema nove projekte za narednu godinu,a pre toga sledi obeležavanje 10.godina kluba i nova sezona,a ovaj uspeh će nam dati novu snagu da nastavimo još bolje da radimo.
Hvala svima.
 
UPRAVNI ODBOR FK" AF DULJAJ"