Potvrđeno: Kadetska selekcija FK"AF Duljaj" od jeseni u ligi grada Beograda!

FK”AF Duljaj” doneo odluku da se kadetska selekcija u novoj sezoni 2021/22 takmiči u FER PLEJ LIGI BEOGRADA (Fair Play league - FPL).

Kadetska selekcija će se ponovo formirati nakon sezone 2015/16 kada nas je predstavljala generacija akademaca koji su rođeni 2001.godine.

Kako smo i najavljivali tokom prethodnih meseci a kako je programom i planom rada kluba na početku sezone predviđeno, od jeseni će se kadeti našeg kluba takmičiti u Fair play league Beograda.

Tokom prethodnih meseci obavljeni su razgovori sa zvaničnicima lige koji su sa zadovoljstvom prihvatili da naši fudbaleri od jeseni nastupaju u FPL

Biće to prvi put da jedna naša selekcija uzme učešće u takmičenju u glavnom gradu, što će biti dobra prilika za promociju kluba a pre svega naših akademaca.

Formiranje kadeta počeće odmah nakon završetka takmičenja pionirske selekcije narednog vikenda a prvo okupljanje i početak priprema očekuje se početkom jula.

Već sada je jedan broj igrača koji treniraju u Beogradu izrazio želju da nastupa u ovom takmičenju u dresu našeg kluba.

Liga startuje u avgustu ove godine a pravo nastupa za ovu kategoriju imaju igrači rođeni 2005 i 2006 godine, kao i mlađi.
Svi mečevi FPL igraju se na terenima sa veštačkom travom na Adi Ciganliji, što će pružiti našim akademcima kvalitetne uslove za igru, a na njima ostaje da pokažu svoje znanje i talenat..
FPL je postala najmasovnija liga za decu na otvorenim terenima u Srbiji. 
2009.godine Fudbalski savez Srbije je uvrstio FPL u zvaničan kalendar aktivnosti sektora za bazični fudbal.
U sezoni FPL koja još uvek traje učešće su uzele mlađe kategorije Partizana, Crvene Zvezde, Voždovca , Čukaričkog, kao i ostalih klubova i škola fudbala iz cele Srbije.
Trenutno se u kadetskoj grupi FPL takmiče FK"011", Internacional, Radnički NBG, Rakovica, Petlić SD Smederevo...
Verujemo da će se ovaj novi projekat kluba pozitivno odraziti na razvoj naših akademaca i samog kluba.
U sklopu FPL organizuje se i zimska liga u svim kategorijama tokom perioda decembar-januar-februar, što će klub uzeti u razmatranje za eventualno učešće neke od naših selekcija.
FK"AF Duljaj" će deo svog delovanja usmeriti ka Beogradu, jer sve više naših sadašnjih i bivših akademaca svoje školovanje i bavljenje fudbalom nastavlja u glavnom gradu.
Pozivamo sve mlade fudbalere rođene 2005, 2006 i 2007 godine da nam se pridruže i da zajedničkim snagama ispišemo nove stranice kluba.